DEPILACIJA

Dlake se nalaze skoro po cijeloj površini tijela osim dlanova, stopala, usnica i bradavica. Njihova prvotna zaštitna uloga od utjecaja okoliša je postala minimalna osim kose koja štiti od utjecaja sunca.

DEPILACIJA

DEPILACIJA 

Depilacija voskom jedna je od najstarijih metoda uklanjanja dlačica. U sjevernoj Africi žene se od davnina služe voskom ili šećerom, koje su pripravljale same za kućnu upotrebu.

U Europi se tradicionalno koristi gušći oblik voska. Prvo ga treba zagrijati kako bi postao tekuć, a zatim ga nanijeti na kožu drvenim štapićem. Srećom, i to se u nekoliko zadnjih godina promijenilo. Sve je počelo u 80-im godinama, s pojavom zavoja s hladnim voskom kojim se lakše rukuje.

Prava revolucija nastupila je tijekom 90-ih s pojavom novih voskova koji se griju u mikrovalnoj pećnici, nanose se valjanjem na kožu, a uklanjaju vodom. Od tada se sve vrste voskova  i dalje usavršavaju. Proizvođači se danas koriste raznim smolama koje ne treba jako zagrijavati. Bolje se razmazuju na kožu, a pritom se ne treba bojati opeklina. Depilacija potpomaže u slabljenju korijena i u sporijem rastu dlačica. Kada je riječ o trajnosti rezultata, vosak  je  na prvome mjestu. Ukoliko imate problema s urastanjem dlačica bilo bi dobro da redovito radite piling tijela.

DEPILACIJA 

Obično nove dlake izrastu tek nakon mjesec dana, a  koža ostaje glatka jer se odstranjuje gornji sloj mrtvih stanica. Glatka koža, bez dlačica oduvijek je predstavljala simbol ljepote i ženstvenosti. I to nije trend isključivo povezan s modernim vremenima i sve većom emancipacijom žena.

  DEPILACIJA ZA ŽENE

  OSNOVA JE SVAKE NJEGE
  Depilacija nogu – cijelih ili djelomično Depilacija prepona / bikinija Depilacija brazilska ili hollywoodska Depilacija ruku, pazuha , leđa ili trbuha Depilacija lica – nausnica, brade i obraza

  DEPILACIJA ZA MUŠKARCE

  ZA ONE KOJI BI MALO VIŠE

  Athena special

  Kombinacija klasičnog čišćenja lica i njege kože. Preporuka je da se radi barem jedanput u sezoni – proljeće, ljeto, zima i jesen.

  Sastoji se od : skidanja šminke, tonificiranje, pilinga, tonificiranja, vapozoniranje kože, mehaničko čišćenje lica, tonificiranje, dezinfekcija površinska i dubinska, umirujuća maska, tonificiranje, serum ili ampula po stanju i tipu kože, ručna masaža regenerativnom kremom, gumena maska koja dubinski hrani,specijalni kolagenski jastučići za oći, tonificiranje, završna krema.

  Kod ove vrste tretmana  je važno držati se nekih pravila:

  24 sata nakon depilacije ne plivajte u bazenima, ne nanosite parfimirane losione, već blaga dezinfekcijska sredstva, ne izlazite se pretjerano suncu, ne tuširajte se prevrućom vodom. Nažalost u današnje vrijeme ni muškarci nisu pošteđeni  u tome jer ako se bave nekim sportom i ako idu na masaže to je jedan od tretmana koje bi bilo poželjno napraviti. Depilaciju možete isprobati u našem kozmetičkom salonu u ZAGREBU na MALEŠNICI.