DEPILACIJA

DEPILACIJA

Depilacija voskom jedna je od najstarijih metoda uklanjanja dlačica. U sjevernoj Africi žene se od davnina služe voskom ili šećerom, koje su pripravljale same za kućnu upotrebu.

U Europi se tradicionalno koristi gušći oblik voska. Prvo ga treba zagrijati kako bi postao tekuć, a zatim ga nanijeti na kožu drvenim štapićem. Srećom, i to se u nekoliko zadnjih godina promijenilo. Sve je počelo u 80-im godinama, s pojavom zavoja s hladnim voskom kojim se lakše rukuje.

Prava revolucija nastupila je tijekom 90-ih s pojavom novih voskova koji se griju u mikrovalnoj pećnici, nanose se valjanjem na kožu, a uklanjaju vodom. Od tada se sve vrste voskova  i dalje usavršavaju. Proizvođači se danas koriste raznim smolama koje ne treba jako zagrijavati. Bolje se razmazuju na kožu, a pritom se ne treba bojati opeklina. Depilacija potpomaže u slabljenju korijena i u sporijem rastu dlačica. Kada je riječ o trajnosti rezultata, vosak  je  na prvome mjestu. Ukoliko imate problema s urastanjem dlačica bilo bi dobro da redovito radite piling tijela.

DEPILACIJA 

Obično nove dlake izrastu tek nakon mjesec dana, a  koža ostaje glatka jer se odstranjuje gornji sloj mrtvih stanica. Glatka koža, bez dlačica oduvijek je predstavljala simbol ljepote i ženstvenosti. I to nije trend isključivo povezan s modernim vremenima i sve većom emancipacijom žena.

DEPILACIJA ZA ŽENE

OSNOVA JE SVAKE NJEGE

Depilacija nogu – cijelih ili djelomično
Depilacija prepona / bikinija
Depilacija brazilska ili hollywoodska
Depilacija ruku, pazuha , leđa ili trbuha
Depilacija lica – nausnica, brade i obraza

DEPILACIJA ZA MUŠKARCE

ZA “ONOG” KOJI BI MALO VIŠE

Trend glatkih muških tijela je sve izraženiji, ali muškarci se jako teško odlučuju na taj korak.

Depilirati ili ne – pitanje je sad!
Danas se muškarci sve češće posjećuju kozmetičke salone, a mišičavo i “uglancano” tijelo bez dlaka popularizirano je. Posljednjih godina ova vrsta tretmana je postala sve popularnija i među „običnim“ muškarcima, a ne samo sportašima koji to čine radi poboljšanja performansi (npr. plivači i biciklisti). 

Za mnoge je uklanjanje dlačica postala pitanje osobne higijene, a ne estetike. Leđa i prsa najčešća su područja tretiranja, ali ne i jedina. Muškarci se na depilaciju najčešće odlučuju prije godišnjeg odmora. Kako bi bili atraktivniji na plaži. Nerijetko nastave s tim tretmanom tijekom cijele godine. Pošto je broj žena koje cijene glatko muško tijelo sve veći, tako su i muškarci sve češći gosti u kozmetičkim salonima.

Depilacija nogu, ruku,  leđa, prsa , 

 Depilacija pazuha, ramena, trbuha  

SVE TO MOŽETE OBAVITI KOD NAS


Kod ove vrste tretmana  je važno držati se nekih pravila:

24 sata nakon depilacije ne plivajte u bazenima, ne nanosite parfimirane losione, već blaga dezinfekcijska sredstva, ne izlazite se pretjerano suncu, ne tuširajte se prevrućom vodom. Nažalost u današnje vrijeme ni muškarci nisu pošteđeni  u tome jer ako se bave nekim sportom i ako idu na masaže to je jedan od tretmana koje bi bilo poželjno napraviti. Depilaciju možete isprobati u našem kozmetičkom salonu u ZAGREBU na MALEŠNICI.

“Tanju poznajem od proljeca 2004. Godine. Tada je bila dio tima poznatog zagrebackog kozmetickog salona.Sve mi zene znamo da su jedni od najgorih i najdosadnijih tretmana upravo depilacije pogotovo brazilska. Međutim s Tanjom je ona gotovo bezbolna i prođe za tren zahvaljujuci njenoj simpatičnoj naravi.Ubrzo je Tanja otvorila svoj vlastiti salon. A ja sam postala njen vjerni klijent. Brzina fleksibinost, profesionalnost i naravno visoka razina higijene sve je to ono sto je kod Tanje standard. Njene ambicije iz dana u dan rastu i asortiman usluga sve je veci međutim kvaliteta je uvijek na neizmjerno visokom nivou. Zato ti Tanja hvala!”
Miss Nikica G.
“Kvalitetom svog rada ucinila si Athena kozmeticki salon mjestom gdje se uvijek rado vracam. Opusteni ambijent, tvoja prilagodljivost zeljama korisnika pretvorila je salon u pravi beauty hram. Zbog svega toga i puno puno vise- uvijek cu biti vjerna… Tanja hvala ti!!!!”
Miss Diana H.