TRETMANI RUKU I STOPALA

Nokti ne lažu: Što njihovo stanje govori o tvom zdravlju. Kažu da su nokti ogledalo našeg zdravlja. Na njima je moguće da se prijete brojni problemi i bolesti pa je važno da dobro pratite njihove promjene.

TRETMANI RUKU-STOPALA

Tretmani ruku-stopala bi se trebali raditi barem 1x mjesećno. Ruke aktivne cijele dane poput lica su nam prvom planu, bilo da se rukujemo, pišemo ili uzimamo nešto. Izložene pogledima, raznim vremenskim uvjetima i kemijskim preparatima otkrivaju naše navike i mane. Nokti govore tisuću jezika i pokazuju prve znakove raznih bolesti. Zato je od izrazite važnosti da ih njegujete i pazite na prve znakove koje vam pokazuju.Stopala aktivna jednako kao i ruke samo pod većim opterećenje svakodnevnog nošenja vlastite kilaže te dodatnih opterećenja kroz svakodnevni posao, trpe izrazite napore kojih većinom nismo ni svjesni. Od neadekvatne obuče do visokih peta, savršenih tenisica u kojim dubinski mišići su primorani na mirovanje. Stopala izrazito zaštićena zimi a izložena ljeti stare puno brže nego svi ostali dijelovi tijela. Zato im je potrebna adekvatna njega kroz cijelu godinu. Neke od načina potrebnog njegovanja kroz TRETMANE RUKU-STOPALA  možete isprobati u našem kozmetičkom salonu u ZAGREBU na MALEŠNICI.

Ljudska noga je remek-djelo inženjerstva i umjetničko djelo” – Leonardo da Vinci

  TRETMANI RUKU-STOPALA

  SOAK OFF/GEL POLISH/TRAJNO LAKIRANJE

  PEDIKURA

  NJEGA PLATFORME KOJA NAS NOSI
  Klasična pedikura, medicinska pedikura više nije samo estetcki zahvat koji trebamo povremeno raditi kad dođe toplo vrijeme i lagane sandalice u kojima otkrivamo jedno od najbitnijih dijelova našeg tijela. Stopala nisu tako izložena kao ruke, ali su puno više opterećena, pa opuštanje napetosti u njima može biti jako ugodno.

  Ravna podloga, neprilagođena visina potpetica neudobne tvrde cipele mogu znatno utjecati na poremećaj prijenosa sila na stopalima, što dovodi do spuštanja stopala, i atrofiranja mišića. I u cirkulaciji su noge najzahtjevnije, kako u dovodu krvi, tako i u njezinu vraćanju prema srcu prkoseći gravitaciji.

  A dobra cirkulacija presudna je za zdravlje kože i noktiju na nogama. Odstupanja od pravilne raspodjele težine na stopalima izaziva natiske, stvaranje debele kože, kurjih očiju i drugih problema, čime se, uz njegu noktiju, bavi klasična i medicinska pedikura. Osnovnoj njezi danas su dodani i brojni tretmani, pa kupke i masaže pedikuru čine uglavnom ugodnim tretmanom.

  Mi stvarno shvaćamo koliko ovisimo o njima samo kada se pojavi problem. Iz tog razloga i drugi je razlog od vitalne važnosti za veliku brigu o nogama na korektivnoj razini, a to je preventiva.Tretmani ruku-stopala – isprobajte neke od tretmana u našem kozmetičkom studiu Athena

  MANIKURA

  Riječ “manicure” dolazi od latinske riječi “manus” što znači ruka i riječi “cure “ koja označava njegu. Prvi podaci o manikuri potječu iz Indije i Egipta. Kraljica Nefertiti i Kleopatra bile su prvi ljubiteljice crvene boje za nokte .U drevnom Egiptu nokte su ukrašavali i muškarci moram priznati da su i naši počeli to raditi sve više. Lakiranje noktiju kao oznaka društvenog staleža bila je prisutna i u Kini, a jarke boje i dužina nokta označavali su pripadnost kraljevskoj obitelji.

  U Kineza lak u boji napravljen od kaučuka,bjelanjka,želatine i pčelinjeg voska, koja je tijekom noći postala crvene boje te su za zaštitu noktiju od lomljenja koristili zlatne trake ili trake od bambusa koje su često bile ukrašene dragim kamenjem .

  U Indiji je korištena boja koja se dobivala iz biljke kane koja se i danas koristi za dizajn ukrasa na rukama . 18 i 19 stoljeću se pojavljuju prve paste za poliranje noktiju te prvi nail art crteži. 1920 Revlon je prvi koji je napravio Lak za nokte u obliku kojem ga danas poznajemo.

  Prvi umjetni nokti su nastali 1950 i to od zubara (zena mu je slomila nokta i molila ga je da joj da popravi akrilatima koji su se tada koristiti za plombe) a 1975 godine se prvi puta pojavljuje french manikura ili bijela crta na slobodnom rubu nokta.

  TRETMANI RUKU-STOPALA

  SOAK OFF/GEL POLISH/TRAJNO LAKIRANJE

  SOAK OFF/CND SHELLAC/OPI GEL COLOR/LAC SENSATION i ostali
  postoje mnogi nazivi ovisno o brendu ali sve je to drugim riječima trajni lak
  Uglavnom, unazad par godina znanstvenici su ustanovili da UV gel i akril tehnika sama po sebi nije najidealnije rješenje kada je u pitanju kvaliteta i zdravlje naših noktiju. Oni se ipak malo unište i oslabe , naravno to jako ovisi o tome koliko kvalitetno je nail tehničar educiran u tom području. Kroz dugogodišnje iskustvo sam se svega nagledala 🙁 , ali zato trajni lak je sjajna alternativa za sve koji žele odahnuti od umjetnih noktiju i od svakodnevnog lakiranja noktiju.
  Trajni lak ima svojstvo samorazvijanja, čime se olakšava njegovo nanošenje te se sprečava odvajanje od površine nokta. Ova nova vrsta proizvoda se u industriji naziva ‘meki gel’ ili ‘trajni lak’. Razlog tome su njegova svojstva da se vrlo lako stapa s površinom prirodnog nokta i da garantira manju pojavu listanja, ljuštenja i pucanja boje na noktu. Trajni lak vašem noktu daje prirodni sjaj i glatkoću a ujedno i ojačava Vaše prirodne nokte.
  Pod trajno mislimo na 3 do 4 tjedna budući da trajni lak traje onoliko dugo koliko noktu treba da izraste. pa možemo reći da je individualno koliko će trajati. Na nogama s tim lakom možete uživati čak cijelo ljeto, ovisno o kvaliteti laka koji se koristi.
  Prije lakiranja ploča nokta se matira te se nokat namaže s baznim lakom, 2 sloja boje te top gelom za sjaj. Lak se nakon svakog lakiranja isto kao gel suši u lampi uv ili led, međutim nakon tih par tjedana koliko traje skida se na puno bezbolniji način od gela. Skida ga se otopinom vrlo sličnom acetonu koja se drži na noktima 10-15 minuta. I eto, spremni ste na novo lakiranje! Veliki plus ovog načina lakiranja je što ovaj lak ne izgleda neprirodno kao gel, ploča nokta nije zadebljana, a istovremeno možete obavljati apsolutno sve poslove bez bojazni da ćete ga skinuti.

  UMJETNI NOKTI GEL / AKRIL TEHNIKA

  AKRIL tehnika

  je sistem tekućine i praha te je ta kombinacija izuzetne kvalitete i fleksibilnosti što jamči dugotrajnost. Konstantno novih i poboljšanih formula koje garantiraju kvalitetu. Također ne koriste primer u aplikaciji. Također se mogu nokti raditi s tipsama ili na šablone obratite nam se jer dugogodišnje iskustvo garantira vam kvalitetu. Tretmani ruku-stopala – isprobajte neke od tretmana u našem kozmetičkom studiu Athena Današnji liquidi SADRŽI EMA – ETHYL METH ACRYLAT koji nije štetan za zdravlje i u potpunosti je s europskim standardima zdravlja i sigurnosti. !!! Također moramo napomenuti da naša tehnika akrila NE SADRŽI MMA – METILMETAKRILAT KOJI JE STROGO ZABRANJEN ZBOG SVOJE ŠTETNOSTI !!!

  GEL tehnika

  su danas postali osnovna njega svake žene, nove tehnike rada i rašpanja su potpuno sigurne za vaše zdravlje i zdravlje Vaših noktiju. Nove tehnike omogućuju potpuno prirodan izgled i dugotrajnost bez imalo štete. Redovitom njegom rješavat ćete sve probleme poput lomljivih noktiju,griženja,listanja itd. Tehnike koje su opće poznate svima su ugradnja umjetnih noktiju – s plastičnim tipsama te produljivanje noktiju na šablone. Sve ovisi u kakvom stanju su vaši nokti ali bez obratite nam se s povjerenjem jer 16 godina iskustva u radu sa svim tehnikama garantira kvalitetu.Tretmani ruku-stopala – isprobajte neke od tretmana u našem kozmetičkom studiu Athena

  ACRYGEL TEHNIKA

  predstavljamo Vam novu uslugu u salonu – ugradnja noktiju novim materijalom ACRYGELOM. ACRYgel je MATERIJAL spoj gela i akrila, materijal BEZ MIRISA, HYPOALERGEN, NE PEČE kod polimerizacije, mogu se raditi izrazito TANKI nokti , BEZ osjećaja TEŽINE na noktima. Tretmani ruku-stopala – isprobajte neke od tretmana u našem kozmetičkom studiu Athena

  RUBBER BASE TEHNIKA

  predstavljamo Vam novu uslugu u salonu – ojačavanje prirodnih noktiju novim materijalom Rubber bazama. Raubber base gel je MATERIJAL spoj poput gela, ali je malo ojačan i dijeloje i ponaša se kao gel na prirodnim noktima . materijal BEZ MIRISA, HYPOALERGEN, NE PEČE kod polimerizacije, mogu se raditi izrazito TANKI nokti , BEZ osjećaja TEŽINE na noktima. Namjenjen je svima onima koji nesmiju vizualno imati nokte a zele ih imati , mogu se raditi izrazito kratki nokti ali ljepe arhitekture i izgleda bilo da rafite natual french ili full cover te možd aneku boji. Tretmani ruku-stopala – isprobajte neke od tretmana u našem kozmetičkom studiu Athena