masaža

MASAŽA

DODIR LIJEČI  – Dodir – Nešto što djeluje tako jednostavno, lagano, ali ipak prenosi toliku količinu pozitivne energije i ljubavi da si ne možete zamisliti. Masaža kao terapija dodira datira još iz doba starih Egipćana, masaže su najbolji lijek protiv bolova. Od davnih dana je poznato da se bol liječi dodirom, pri bilo kakvom udarcu instinktivna reakcija našeg organizma je trljanje bolnog mjesta (masaže) iz toga proizlazi da su masaže najbolji lijek protiv bolova. Specijalnim uljima pospješujemo detoksikaciju tijela te oporavak organizma. Neke od načina prijeko potrebnog opuštanja i rješavanja stresa možete isprobati u našem kozmetičkom salonu u ZAGREBU na MALEŠNICI.

Šta je bol i zašto nas nešto boli ?

Bol je tjelesni doživljaj patnje, osjećaj prenesen od osjetilnih živaca kroz leđnu moždinu i prema osjetnom području mozga, gdje se osjećaj doživljava. Prema Međunarodnoj udruzi proučavanja bola definirana je kao “neugodno osjetno i osjećajno iskustvo povezano s pravom ili potencijalnom ozljedom tkiva”. Bol je alarmantan simptom koji upozorava na već nastalo ili neko moguće oštećenje u organizmu i u tom je slučaju korisna. Međutim, bol treba liječiti i ne treba je pustiti da se pojača i iscrpljuje organizam.  Bol je neugodan osjet koji nam ometa svakodnevne aktivnosti, kvari raspoloženje, ometa koncentraciju, otežava rad i umanjuje uživanje u slobodnom vremenu. Bol se može osjećati kao tupa bol, žarenje, pečenje, lagana neugoda, jaka neugoda, oštra bol, probadajuća bol, grčevi. Osim zbog bolesti, bol se često javlja zbog umora, stresa, konfliktnih situacija, nakon sportskih aktivnosti, kao i u nizu kompenzaciskih obraza koji se koriste u kretanju tijela kroz razne aktivnosti. Bol treba ukloniti ili umanjiti koliko god je moguće, a utvrđivanje uzroka prvi je korak u njezinu otklanjanju.

Kao dio tjelesnog obrambenog sustava, bol okida mentalno i fizičko ponašanje koje pokušava pronaći način da što prije završi bolno iskustvo, najčešće se tu javljaju kompenzaciski obrasci kretanja u zglobu -dijelu tijela  koji nas boli  da bi mogli bezbolno obavljati kretnje u  svakodnevnom životu.

Utvrdite uzrok svoje boli :

NEUROKINETIK TERAPIJA – manualno mišićno testiranje  

Neurokinetik terapija inovativni pristup u manualnom testiranju mišića i njihovoj disfunciji.  Više o NKT terapiji.

MIOFASCIJALNA TERAPIJA  – fascijalno opuštanje 

Miofascijalna terapija je inovatini pristup u “čitanju tijela  – Body readingu”, te analizi kretanja i pronalasku disfunkcionalog obrasca aktivacije tijela u svakodnevnom životu. Sastoji se od čitanja posture – tijela, gledanja kako se kreću određene strukture u tijelo (kosti , zblobovi) te se radi i ručna masaža dijelova tijela u kojima se javlja ograničenje u pokretu.

 PARCIJALNA MASAŽA

NEOPHODNA NJEGA

Anticelulitna masaža nogu 30 ili 45 min – kod fibroznog celulita i kod umornih nogu ovakva masaža je prava blagodat za osobe koje pate od tih problema.

Parcijalna masaže leđa cca 30 ili 45 min – idealna za rješavanje problema bolova i napetosti u leđima.

Reflex hand masaža cca 25 min – pomoću stimulacija nervnih završetaka dolazi do otpuštanja stresa i relaksacije.

Reflex feet masaža cca 30 min – refleksološka masaža stopala potpomaže u uravnoteženju duha i tijela, pomoću refleksnih zona na stopalima koji se obrađuju u ovakvoj masaži dolazi do kompletnog opuštanja tijela na nervnoj i duhovnoj razini.

Mother to bee masaža cca 30 -60 min – specijalizirana masaža samo za trudnice s bademovim uljem.

MASAŽA TIJELA –  HEDONISTIČKA POTREBA

ZA ONE KOJI BI MALO VIŠE

Athena soul masaže cca 120 min (KOMBINACIJA SVIH TEHNIKA) – masaža kao takva je posebna masaža našeg centra koja objedinjuje masažu tijela, lica, vlasišta te stopala i ruku. Masaža djeluje na opuštanje tijela i duha te potpunu relaksaciju organizma.

Aroma special masaže cca 60 ili 90 min (AROMATERAPIJA) –To je masažna tehnika koju je lako prilagoditi individualnim potrebama da bi se poboljšalo ne samo fizičko zdravlje nego, emocionalno i intelektualno raspoloženje, te olakšao stresni način života suvremenog čovjeka.

Tao olio dinamic masaže 60 ili 90 min (AYURVEDA) – ova ugodna i relaksirajuća masaža je kombinacija različitih ayurvedskih tehnika koja na organizam djeluje kao stabilizator duha i tijela kako bi se postigao unutarnji mir i spokoj također djeluje na bistroću uma i na bolju koncentraciju.

De stresh muscel masaže cca 60 min (GESTAL) – ova masaža djeluje na mišićno tkivo, krvožilni te nervni sustav. Kao takva dovodi do promjena u mišićnom tkivu,fascijama te dekontrakciji mišića, stimulira krvni optok i parasimpatički sustav organizma.

Reflex body masaže cca 60 min (VEZIVNO-REFLEXNA) – masaža koja djeluje na vezivno tkivo popraćeno refleksnim zonama koje su zbog promjena u funkcijama unutrašnjih organa dovele do promjena na vezivnom tkivu i zadebljanjima na koži, masaža kao takva dovodi do normalizacije napetosti i elastičnosti vezivnog tkiva.

Raindrop masaža  

Raindrop tehnika je specifična tehnika nanošenja čistih eteričnih ulja na područje kralježnice sa svrhom tretiranja tegoba poput skolioza i kifoza, išijasa, boli kralježnice i okolnih mišića, raznih infekcija virusima i bakterijama, multiple skleroze, bolne ukočenosti mišića leđa i sličnih tegoba, a posebno se dobrom pokazala za opuštanje od stresa. Ona pomaže tijelu da samo korigira iskrivljenja kralježnice i druge poremećaje, te da ga dovede u strukturalni i energetski balans.

RAINDROP tehnika temelji se na teoriji da su mnoga iskrivljenja kralježnice posljedica virusa ili bakterija koje se nalaze uzduž kralježnice i uzrokuju upale koje stežu i grče okolno mišićno i vezivno tkivo, pa time iskrivljuju i samu kralježnicu. Predstavljamo Raindrop tehniku koju smo prilagodili medicinski i farmakološki utemeljenim činjenicama o djelovanju eteričnih ulja, pritom ne negirajući i njihovo “energetsko” djelovanje.Davnih dana Lakota Indijanci orlovim perom nanosili su biljne ekstrakte i iscjeljivali su teže probleme. Donald Gery Young približio je tehniku Lakota Indijanaca zapadnoj civilizaciji, kao i potrebama i načinu djelovanja pod nazivom Raindrop tehnika ili tehnika kišnih kapi.

Ručna Limfna drenaža

 funkcija ovakve vrste masaže je vraćanje vode i proteina iz međustaničnog prostora natrag u krv. Kod rasta proteina u krvi osmotski tlak pada te uzrokuje promjene u raspoređenosti tekućina u organizmu, zbog toga je važno vratiti proteine u krv putem limfni žila. Limfna cirkulacija biva usporena kada se štetni produkti nagomilavaju uslijed usporenog i nepravilnog rada limfnog sustava. Tada dolazi do nakupljanja tekućine u međustaničnim prostorima,limfa postaje ljepljiva i vrši na tkiva i živčane završetke pritisak koji uzrokuje bol, osjećaj umora, edema i tromosti udova, zbog toga može doći i do pojave edematoznog celulita te generalne intoksikacije organizma. Stoga bih ovu vrstu masaže preporučila kod otečenosti poslije različitih operativnih zahvate te kod osoba koje imaju problema s limfnim sustavom i zadržavanjem tekućina.

NAŠA  PREPORUKA

 Bilo bi dobro ako imate bilo kakvih bolova  da se terapija – opuštanja ili oslobađanje ( nkt , miofascijalno opustanje ili  masaža) tog dijela tijela radi minimalno 1x – 2x tjedno u kuri a  kao održavanje 1x tjedno. 

“Dugo sam tražila kvalitetnu i učinkovitu masažu upravo to sam i našla u Athena studiu,
Stručnost i opuštena atmosfera i naravno redovite masaže pripomogle su da moja leđa napokon više ne bole.
Hvala!
Miss Danijela I.
“Vlasnica studia vrhunski je stručnjak za limfnu drenažu. Sve pohvale i preporuke! Došla sam kod Tanje, nakon problema s limfon usljed nimalo ugodne operacije. Naučila me kako da sama potaknem limfu kroz vježbe i disanje, neizmjerno sam zadovoljna – dala mi je znanje za cijeli život”
Miss Sonja I.
“Žena me narućila u Athenu na masažu, osim sto me super izdijagnosticirala, u jednom tretmanu je rijesila moj problem koji je trajao par mj, Boljelo me otpuštanje mišića koji je stisnuo živac ali djeluje nikada bolja i stručnija masaža!”
Goran Golubić