ŠMINKANJE

Šminkanje ili make up ili ukrašavanje lica bojama još je poznato od doba prije Krista kada su se ratnici pripremali za boj. Tako i danas lice šminkamo – ukrašavamo na nešto suptilniji način za posebne prigode i svakodnevni život.

Prvi arheološki nalazi šminke nađeni su u starom Egiptu oko 3500 godina pr. Kr. Koristili su je pripadnici plemstva poput Nefertiti i Nefertari. Rimljani i Egipćani koristili su šminku i na bazi žive i olova, što je bilo opasno po zdravlje. Šminka se spominje i u Bibliji na više mjesta. Oko 1800. godine, Viktorija, kraljica Ujedinjenog Kraljevstva šminku je smatrala vulgarnom i prikladnom jedino za glumce. Šminka se diskretno i rijetko upotrebljavala sve do 20. stoljeća. Upotreba šminke, danas je široko raširena.

Šminkanje nam daje samopouzdanje…

Šminku koristimo za ljepši, ženstveniji izgled i da se osjećamo bolje. Šminkom možemo sakriti ono što ne želimo vidjeti na licu i poigrati se onime što volimo i želimo istaknuti. Sa šminkom su moguće razne transformacije lica i izgleda. Nema nikakvih pisanih pravila i limita što možemo ili ne možemo raditi sa šminkom.

Sve ovisi o vama!

Boja puno govori o vašoj osobnosti i raspoloženju: ako nosite crveno, znači da se osjećate otkačeno; rozo znači da ste ženstveni; zeleno reflektira balansiranost i iskrenost. Ljubičasta boja opisuje umjetničke tipove.

Ono što vi želite je šminkanje – make – up koji će poboljšati prirodne atribute vašeg lica i prikriti nedostatke.

Uz nekoliko strateški primijenjenih šminkerskih make – up trikova moguće je stvoriti iluziju savršeno oblikovanog lica. Možete ublažiti oštrinu četvrtastog lica, naglasiti jagodice na okruglom licu ili prividno smanjiti izduženo lice. I highlighterom se mogu naglasiti crte lica koje se žele istaknuti, a bronzerom potamnjujemo one koje želimo prikriti. Preporučljivo je prije tretmana šminkanja da se napravi dobar piling lica i tretman hidratacije kože bilo u salonu ili u kućnoj radionici 🙂

Exclusive šminkanje – specijalna tehnika šminkanja za vrlo posebne prigode poput vjenčanja